Derfor elsker jeg Facebook

Skjermbilde 2014-02-05 kl. 23.14.07

Mandag ringte Dagsrevyen. De lurte på om det var mulig å stikke innom? For å snakke litt om at Facebook var 10 år? Jeg dusjet, vasket håret og tok på skjørt og dressjakke. Hadde egentlig hjemmedag. I joggetøy og håret i strikk..

Hvordan har bruken av Facebook endret seg i løpet av sine første ti leveår? Det var det de lurte på. Takket være Facebook snakker jeg nå med studentene mine på helt nye måter. Bedre måter. Først spurte jeg dem om hjelp. De er blant de viktigste hjelperne jeg har. Både de jeg treffer hver dag, og de som nå er ferdige og ute i jobb. De hjelper meg til selv å prestere bedre. Tusen takk! Jeg er dere evig takknemlig. I tillegg er jeg så heldig å ha alle de andre som vil meg vel.. Hadde nok rett og slett ikke klart meg like bra uten..

Skjermbilde 2014-02-06 kl. 07.08.16

Men, jeg måtte jo også gjøre meg opp egne tanker. Som at Facebooks inntreden ga en dreining bort fra å være anonym på nett til å være seg selv. Endringen fra å være en ungdomskanal til å ha blitt en folkekanal, var vel kanskje også relevant for Dagsrevyens seere.. Og at Facebook er blitt et viktig profesjonelt verktøy for mange. Før var det kult å ha så mange venner som mulig. Nå gir det mer mening å ha så gode venner som mulig, som tilfører verdi/noe du er interessert i. Iallefall for meg..

Innslaget ble imidlertid ikke noe av. Fikk tekstmelding fra journalist rett før sending. Vaktsjef hadde gitt beskjed om at det likevel ikke var plass. Sånn er jo medieverden. Forstår dem godt. Finnes jo langt viktigere saker enn en som bare er blitt ti år…

Vil dog si takk. For alt. For en kanal for kunnskap, vennskap, kjærlighet, begeistring og visdom. Og ikke minst takk for en egen film som jeg fikk i går. En film om de siste fem årene av mitt liv, som revy. Måtte faktisk tørke en tåre da jeg så den ..

You may also like...

1 Response

  1. 8. februar 2014

    […] Staude, du hadde en fin oppsummering på bloggen din denne uka – synd det ikke ble innslag på Dagsrevyen 😉 Jeg måtte også inn og se på […]

Legg inn en kommentar